Beste hondentondeuse

Als je zelf gaat trimmen is het gebruik van de juiste tools en gereedschappen van groot belang. Goede tools zorgen voor gebruiksgemak en hebben uiteindelijk een beter resultaat. De verkeerde of niet geschikte tools kunnen op hun beurt minder prettig werken of zelfs gevaarlijk zijn voor jou en je hond. Kies daarom voor een goede tondeuse, schaar en borstels.

Best beoordeeld

Camry CR 2821

Gebruiksvriendelijke, krachtige tondeuse

Onze keuze

Moser Rex 1230

Krachtige, kwalitatieve hondentondeuse

Beste koop

Moser Arco Pro

Absolute topper incl. extra accu

Een hondentondeuse is niet heel anders dan een tondeuse die mensen gebruiken voor hun eigen haar: het is een apparaat waarmee haar korter gemaakt kan worden. Het verschil is echter dat een hondentondeuse speciaal geschikt is voor het trimmen van een hondenvacht. De meeste hondentondeuses zijn verstelbaar en daarmee geschikt voor meerdere soorten honden.


Waarom een hondentrimmer? | Waarop letten? | Kosten hondentondeuse | Beste tondeuse


Best beoordeelde hondentondeuse

Camry CR 2821


 • + Extra accu
 • + Kwalitatief goed
 • + Keramische messen
 • + Titanium scheerkop
 • – Geen indicatie wanneer accu vol is tijdens opladen

De Camry CR 2821 is een professionele trimmer, voorzien van titanium kop gericht op de veeleisende gebruiker. Deze trimmer blinkt uit in de kwaliteit.

De titanium kop en keramische messen zorgen nog langer voor een ongeƫvenaarde trimervaring zonder de messen te vervangen. Met de vier meegeleverde kammen, de extra tweede accu en het flesje smeermiddel ben je altijd klaar voor het bijwerken van de vacht van je hond.

Met 35w is de motor krachtig genoeg om zelfs stugge vacht moeiteloos te trimmen zonder vast te lopen.

Klanten waarderen vooral de kracht, gebruiksgemak en de extra accu van deze set.


Tip voor goede hondentondeuse

Moser Rex 1230


 • + lang stroomsnoer (3m)
 • + krachtig voor dikke vacht
 • + Kwaliteit: Made in Duitsland
 • – Hogere prijs

Extra sterke trimmer voor de dikke vacht. Ideaal voor de klittende, vervilte vacht waar een lichtere trimmer niet doorheen komt.

De Moser Rex is voorzien van een extra lang snoer van drie meter zodat je altijd meer dan voldoende bewegingsruimte hebt. Hij is voorzien van zes standen. De stevige materialen maken van deze degelijke trimmer een prettig te gebruiken hondentondeuse.

Daarnaast is ie ook nog eens geluidsarm waardoor je hond nog minder last heeft van de trimbeurt.

Flesje smeerolie is inbegrepen.

Klanten waarderen het lange snoer en het gemak waarmee de trimmer door de dikke vacht komt. “prettig in gebruik” is de meest gehoorde feedback.


Beste koop hondentondeuse

Moser Arco Pro – Tondeuse


 • + extra accu meegeleverd
 • + speciaal voor kleinere tot middelgrote hondenrassen (en evt. katten)
 • + snoerloos voor extra bewegingsvrijheid en toch 120 minuten gebruikstijd
 • + meegeleverde onderhoudsmiddelen
 • – voor grote honden minder geschikt

De ideale trimmer voor de kleinere tot middelgrote hond. Door de geringe afmetingen is de hondentrimmer speciaal voor de kleine tot middelgrote hond geschikt en kan gemakkelijk tot in detail met grote precisie getrimd worden.

Met de vier opzetkammen trim je gemakkelijk de vacht tot een lengte van 3, 6, 9 of 12 mm lengte.

Deze trimmer werkt op accu en geeft daarmee maximale bewegingsvrijheid. Met 120 minuten scheertijd heb je alle tijd om je werkt te doen. Een extra reserve-accu wordt meegeleverd zodat je nooit zonder stroom komt te zitten.

Eveneens wordt een onderhoudset meegeleverd, bestaande uit olie en een borsteltje om haartjes van het apparaat te verwijderen.


Beste hondentondeuse

Maar wat is nu precies de beste trimmer voor jouw situatie? Bovenstaande tondeuses zijn de meest gekozen, best beoordeelde en de trimmer van onze keuze. Maar iedere hond heeft een eigen soort trimmer. En daarnaast hangt het natuurlijk ook sterk van eigen voorkeur en gebruiksfrequentie af welke tondeuse het best is voor jou. Daarom geven we hieronder graag een aantal van de beste keuzes per gebruikstype:

Trimmer voor kleine hond en af en toe trimmen

Voor het lichtere trimwerk is een eenvoudigere trimmer vaak meer dan voldoende. Een aantal opzetstukken is wel handig voor verschillende lengtes, maar voor een extra goede of vervangbare scheerkop hoef je in principe niet te kiezen. Voor optimale bewegingsvrijheid is een trimmer op accu een goede keuze. Onderstaand een aantal hondentrimmers voor kleinere honden:

Camry CR 2821

Fijne tondeuse die door bezitters goed beoordeeld wordt. Goede accuduur, scherp en komt goed door de vacht heen. Voor een gunstige prijs een prettige tondeuse!

Mowmi tondeuse

Prima basistondeuse met een mooe design. Doet wat hij moet doen bij de kleinere honden en niet te dikke vacht.

Hondentondeuse voor grote hond en intensiever trimmen

Heb je een grotere hond of ga je vaker aan de slag met de tondeuse? Dan kies je het best voor een wat krachtiger exemplaar, bij voorkeur met een stroomsnoer. Het apparaat heeft voldoende kracht om door de dichte, dikkere en stugge vacht heen te komen en komt niet ineens zonder stroom te staan. Meer vermogen vraagt immers natuurlijk meer stroom. Hieronder een aantal hondentondeuses voor het zwaardere werk:

Moser Rex 1230

Degelijke, sterke trimmer met een extra lang snoer en daardoor goed voor langdurig gebruik. Krachtige tondeuse voor intensiever gebruik.

Moser Acro Pro

Eveneens een heel fijne trimmer van Moser, maar dan draadloos. Hierdoor heeft deze tondeuse net wat meer bewegingsvrijheid en kun je met de extra accu toch lang uit de voeten.

Trimmers voor de professional

Ben je op zoek naar een trimmer die je professioneel kunt gebruiken? Of wil je gewoonweg het beste van het beste? Bij een professionele trimmer betaal je vaak wat meer (prijzen beginnen vaak bij een paar honderd euro), maar je krijgt er wel een apparaat voor terug dat intensief gebruikt kan worden en lang meegaat. Zo is het scheerblad vaak vervangbaar, is een extra sterke accu ingebouwd of is het apparaat voorzien van netstroomvoeding en bieden professionele trimmers vaak net wat meer (achteraf aan te schaffen) accessoires. Daarnaast is de snelheid van de tondeuse in veel gevallen instelbaar of wordt deze zelfs automatisch op basis van de weerstand van de vacht afgetemd door het apparaat zelf. Sommige varianten hebben een “borstelloze” motor. De motor die het scheerblad aandrijft is in dat geval extra duurzaam en slijt minder snel waardoor bij intensief gebruik de trimmer nog langer mee zal gaan.

Onderstaand een aantal van de beste trimmers die verkrijgbaar zijn:

Wahl KM 10

Absolute toptondeuse voor het zware en langdurige werk. Met een borstelloze motor en 2 snelheden biedt deze trimmer garantie voor jarenlang intensief gebruik zonder problemen.

Heiniger SaphirStyle CL

Stijlvolle, professionele dierentondeuse die zonder moeite alle vachttypes aankan. De “Constant Speed Control” levert automatisch meer vermogen wanneer dat nodig is.

Aesculap Durati

Een professionele tondeuse waarmee met gemak intensief getrimd kan worden. Extra veel scheerbewegingen per minuut en speciale techniek om accu te besparen.


Waarom een hondentondeuse kopen?

Een hondentondeuse is een onmisbare tool bij de verzorging van de vacht van veel hondenrassen. Niet ieder hondenras moet getrimd worden, maar voor de rassen waarbij dit wel nodig is, is het een must dit tijdig te doen. Regelmatig trimmen zorgt er bij die honden voor dat de vacht in goede conditie blijft. Het voorkomt klitten, vervuiling en daaruit voortkomende problemen als jeuk en mogelijk irritatie, uitslag of zelfs ontstekingen.

Speciaal voor honden

Een hondentondeuse is speciaal ontworpen voor de vacht van een hond. Het apparaat kan dealen met veel, stug en dik haar. Daarnaast zijn de hulpstukken speciaal afgestemd op de dierenvacht en vaak steviger en van andere vorm. Gebruik daarom zeker de tondeuse voor je eigen haar niet op je hond! Kies echt voor een trimmer die speciaal voor honden is.

Bespaar je bezoekjes aan de trimsalon

Een bezoekje aan de trimsalon kost al snel best wat geld. Zeker wanneer je een hondenras hebt dat vaak getrimd moet worden kan dit aardig in de papieren lopen! Met de juiste tools en kennis kun je het voortaan zelf doen. Een goede tondeuse kopen bespaart je dus al snel geld.


Waarop letten?

Niet iedere hondentondeuse is even geschikt als de andere. Er zijn best wat varianten te koop, met of zonder vele accessoires, op netstroom of accu, de afmetingen; allemaal factoren om vooraf goed rekening mee te houden. Hieronder een aantal tips zodat je goed weet waarop je moet letten.

 • Op accu of netstroom
 • Vermogen / kracht
 • Mesjes
 • Bijgeleverde accessoires

Accu of netvoeding

Grofweg zijn er twee soorten: met accu/batterij of met een netvoeding. Wanneer je zelf je hond af en toe trimt kun je prima uit de voeten met een accu variant. De gebruikstijd op een volle accu is meestal een tot een paar uur.

Moet je regelmatiger trimmen of ga je de trimmer professioneel gebruiken? Dan is het vaak makkelijker te kiezen voor een variant met een stroomsnoer. Je zit zo nooit zonder stroom en kunt altijd aan de slag wanneer nodig.

Vermogen

Naast de keuze voor stroomvoorziening is ook de keuze voor het vermogen belangrijk. Zeker voor honden met een dikke vacht is een trimmer met wat extra kracht wel zo prettig. Je komt gewoonweg makkelijker door de vacht heen met wat extra vermogen. Extra vermogen betekent vaak echter ook wel wat extra geluid of een kortere accuduur, iets om ook goed te overwegen. Over het algemeen zullen kleine hondjes met dunner haar makkelijk met ieder type trimmer bijgewerkt kunnen worden. Een grote hond of hond met dik, stug haar heeft baat bij een trimmer met wat extra vermogen.

Trimmesjes

De kwaliteit van de mesjes van de trimmer zijn bepalend voor het resultaat dat met het apparaat behaald wordt. Daarnaast bepalen ze de levensduur en het gebruiksgemak. Scherpe mesjes geven beter resultaat met minder hinder voor het dier.

Keramische mesjes zijn het prettigst: deze worden tijdens gebruik minder warm dan stalen mesjes door de wrijving van de messen langs elkaar. Ze kosten echter wel wat meer.

Onderhoud

Goed onderhoud is natuurlijk ook belangrijk. Vaak worden dan ook smeermiddelen meegeleverd bij de trimmer in de vorm van een flesje olie. Deze olie is bedoeld om af en toe (raadpleeg handleiding) op de mesjes te druppelen. Zo zijn de mesjes goed gesmeerd en verliezen ze minder scherpte tijdens gebruik. Je apparaat gaat langer mee en werkt fijner!

Bij intensief gebruik ontkom je er echter niet aan dat de mesjes na verloop van tijd vervangen moeten worden door nieuwe, scherpe exemplaren. Bij de duurdere trimmers kun je vaak los een nieuwe scheerkop aanschaffen. Goedkopere exemplaren bieden die mogelijkheid vaak niet omdat de scheerkop niet los te maken is. Hierdoor is geheel vervangen nodig in die gevallen. Wanneer je hooguit een paar keer per jaar een kleine hond trimt kun je prima uit de voeten met een voordeligere trimmer.  

Bijgeleverde accessoires

De meeste trimmers hebben een breed scala aan opzetkammen meegeleverd. Dit is handig wanneer je verschillende delen van het lichaam in een andere lengte wilt scheren. Let daarom ook goed op de meegeleverde accessoires en toebehoren of de eventuele mogelijkheid om deze later nog aan te schaffen. Bij sommige trimmers krijg je direct ook verschillende scharen, borstels, handschoenen of knippers voor nagels meegeleverd. Wees bij dat soort sets altijd extra alert op de kwaliteit van de trimmer zelf. Vaak zijn de individuele onderdelen in die sets van mindere kwaliteit dan wanneer je de producten los aanschaft.


Kosten hondentrimmer

De kosten voor een goede hondentondeuse vallen best mee. Voor een paar tientjes heb je al een basic exemplaar met een aantal opzetkammen. Voor iets meer geld heb je een professioneel exemplaar of een variant waarbij net wat meer accessoires meegeleverd worden. Een tondeuse voor de professional die dagelijks de hele dag in de weer is met een trimmer kost wel wat meer. Reken in dat geval op een paar honderd euro.

Natuurlijk moet je er even wat aan uitgeven, maar realiseer wel dat je bezoekjes aan de trimsalon niet meer nodig zijn. Je eigen hondentrimmer heb je er dan ook al snel uit aan besparing op de professionele trimsalons!