Trimsalons

Met de informatie op deze site helpen we je een handje op weg wanneer je zelf je hond wilt gaan trimmen. Met de beste hondentondeuses, trimscharen en natuurlijk een trimtafel om een prettige werkhoogte te hebben heb je in ieder geval de juiste materialen in huis. Maar dan komt er natuurlijk ook nog kennis bij kijken. Sommige hondenrassen zijn makkelijk in de verzorging en trim je gemakkelijk zelf. Maar andere rassen hebben een veeleisende vacht. Die trim je niet zomaar even zelf omdat er veel kennis voor nodig is.
Wanneer je het werk liever aan een professional overlaat heb je tegenwoordig gelukkig meer dan genoeg mogelijkheden!

Overzicht van hondentrimsalons in Nederland en Belgiƫ

Nederland kent meer dan duizend trimsalons, van kleine zelfstandigen tot grotere organisaties met meerdere vestigingen tot dierenartspraktijken of dierenwinkels die trimmen als dienst aanbieden. Ben je op zoek naar een professionele trimmer? Kijk dan eens op onderstaande overzicht:

Waarom kiezen voor een trimsalon?

Als je zelf wat onzeker bent over het trimmen of bijknippen van de vacht van je hond is het verstandig te kiezen voor een trimsalon. De professionals die daar werken hebben een goede opleiding gevolgd en weten hoe de verschillende vachttypes te behandelen. Een dikke gelaagde vacht die bestaat uit een ondervacht met daaroverheen een dekvacht vraagt natuurlijk een heel andere benadering dan het verzorgen van een lange, relatief dunne vacht. Een trimsalon heeft de juiste apparatuur en heeft de kennis in huis om de behandeling tot een succes te maken.

Bijkomend voordeel is het advies wat de specialist kan geven. Valt op dat de vacht niet 100% in topconditie is, dan zal de trimmer je kunnen ondersteunen met tips voor de dagelijkse verzorging van de vacht. Daarnaast kun je natuurlijk ook altijd vragen om het een en ander voor te doen zodat je het daarna zelf kunt. Schroom niet en vraag dus zeker raak tijdens je bezoekje!