Trimtafel hond

Een goede werkhoogte is wel zo fijn wanneer je de vacht van je hond gaat trimmen. Je kunt zo comfortabel staan tijdens het verzorgen van de vacht. Een trimtafel biedt hierbij een uitstekende oplossing.

Best beoordeeld

VidaXL Inklapbare Trimtafel

Stevige trimtafel met handige dubbele aanlijnoptie

Onze keuze

Maxx trimtafel

Stevige, inklapbare trimtafel met een handige aanlijnmogelijkheid

Beste koop

VidaXL Inklapbare Trimtafel

Niet alleen best beoordeeld, maar ook beste koop!

De trimtafel is niets anders dan een tafel waarop je je hond zet om hem goed te kunnen trimmen. De meeste tafels zijn uitgerust met een soort van tuigje waarmee je het dier kunt vastzetten. Zo kan het dier tijdens de knip of scheerbeurt niet van de tafel springen. Het is belangrijk te kiezen voor een trimtafel die geschikt is voor jouw hond. Het tuig en draagvermogen zijn namelijk niet zomaar geschikt voor iedere hond. Voor een grotere, zware hond zal natuurlijk een stevigere trimtafel nodig zijn dan voor een middelgrote of kleine hond. Kies dus een formaat dat past bij jouw hond en dat het gewicht van je hond aankan.


Waarom een trimtafel? | Beste trimtafelvoor kleine hondenvoor grote hondenprofessionele trimtafels | Waarop letten bij aanschaf


Waarom een trimtafel?

Als al aangegeven is een trimtafel raadzaam wanneer je zelf je hond met regelmaat gaat trimmen. Goede vachtverzorging is een must voor de gezondheid van het dier en zal met regelmaat moeten gebeuren. Maak het jezelf daarom makkelijk en gebruik naast het juiste trimgereedschap ook een goede werkomgeving. Dat wil zeggen: een rustig plekje en de juiste werkhoogte. Een trimtafel is afgesteld op de ideale werkhoogte waardoor je niet hoeft te bukken tijdens het trimmen. Het dier staat op werkhoogte zodat je alles makkelijk kunt overzien en overal goed bij kunt. Je zult al snel merken dat dit positief effect heeft op je eigen lichaam en je vervelende rugpijn of spierpijn bespaart. Buiten dat je rugpijn bij jezelf tegengaat, biedt een trimtafel ook gemak doordat het dier vastgemaakt kan worden door middel van een halsband of tuigje. Het dier heeft minder beweegvrijheid zodat jij je werk rustig en ongestoord kunt doen.


Beste trimtafel

De trimtafel die het best is voor jouw hond hangt dus volledig af van de grootte van het dier en hoe intensief je de tafel wilt gaan gebruiken. Voor kleine hondjes is de meest eenvoudige tafel vaak voldoende. Extra stevigheid is niet nodig en verstelmogelijkheden hoeven vaak niet omdat je de hond immers makkelijk optilt en op de tafel zet. Voor een grotere hond is een stevigere trimtafel nodig. Daarnaast is de aanlijnmogelijkheid extra belangrijk. Zeker wanneer je vaker trimt is een in hoogte verstelbare trimtafel dan ook wenselijk. Zo voorkom je dat je het dier iedere keer hoog moet optillen. Een professional kiest voor nog wat meer gemak en heeft baat bij een hydraulisch verstelbare tafel.

Belangrijkste is dus om te kijken naar het formaat van je hond:

kleine honden / af en toe trimmen

Grote honden / regelmatig trimmen

Professionele trimtafel / dagelijks gebruik


Trimtafel voor kleine honden / af en toe trimmen

Met een kleinere hond die af en toe getrimd wordt is een trimtafel kopen niet zo moeilijk. Vrijwel alle tafels voldoen wel. Heb je een bewegelijk of onrustige hond tijdens het trimmen? Dan is een goede aanlijnmogelijkheid wel een belangrijk aandachtspunt. Onderstaande trimtafels zijn goed geschikt voor kleine honden:

Maxx trimtafel met aanlijnoptie


 • + Inklapbaar
 • + Aanlijnoptie
 • + Stevig
 • – Geen indicatie wanneer accu vol is tijdens opladen

Deze handzame trimtafel heeft een werkblad met een formaat van 80 x 50 cm met een werkhoogte van 77 centimeter. Met een maximale belastbaarheid van 80 Kg biedt deze tafel ook voor de zwaardere honden meer dan genoeg mogelijkheden.

Het handige verstelbare aanlijnkoord zorgt ervoor dat je hond tijdens de trimbeurt netjes op zijn plek blijft staan.

Het werkblad is voorzien van anti-slip materiaal waardoor zelfs als het oppervlak nat wordt het dier goed kan staan zonder uit te glijden.

Onder het werkblad heeft deze tafel als extra een handig rekje om bijvoorbeeld wat gereedschappen op kwijt te kunnen.

Handzaam

Dankzij de wat kleinere afmetingen in combinatie met het lichtgewicht materiaal (aluminium) en het gemak waarmee deze tafel ingeklapt kan de tafel zo worden opgeborgen. Dit maakt van deze tafel de ideale trimtafel voor iedere hondeneigenaar die af en toe wil trimmen. Je haalt de tafel gemakkelijk even tevoorschijn, klapt hem uit en na gebruik hoef je de tafel alleen even in te klappen en weg te zetten.


Trimtafel voor grote honden

Een grotere hond is wat minder makkelijk op grotere hoogte te tillen. Keuze voor een in hoogte verstelbaar exemplaar is dan wel fijn. Daarnaast is extra draagvermogen van de tafel nodig. Kies zeker voor een exemplaar dat het gewicht van je hond makkelijk en ruimschoots kan dragen. Onderstaand een aantal zwaardere trimtafels voor de grotere hondenrassen:

Extra zware trimtafel (max. 150kg)


 • + Extra sterk
 • + Max. 150 kg
 • + Mogelijkheid voor 2 honden tegelijk

Deze trimtafel is extra robuust uitgerust om zo voor de grootste en zwaarste hondenrassen een stabiele tafel te bieden voor tijdens het trimmen.

De trimtafel is maximaal belastbaar tot 150 kilo dankzij het stevige onderstel en sterke werkblad. Als extraatje is een rekje aan de poten aangebracht die zorgt voor stevigheid, maar ook een handige opbergruimte is voor tools die tijdens de trimbeurt nodig zijn.

Inklapbaar

Ondanks de stevige materialen is ook deze tafel gemakkelijk in te klappen en compact op te bergen.


Professionele trimtafel

Een professionele hondentrimmer of bijvoorbeeld een trimsalon heeft baat bij een extra stevige trimtafel. Zo kan iedere hondensoort goed getrimd worden. Kies voor een exemplaar dat goed stevig en stabiel is en een ruim voldoende draagvermogen heeft voor de zwaarst verwachte klanten. Een hydraulisch of elektrisch verstelbare hoogte is ook raadzaam, bij voorkeur traploos in te stellen. Zo kan de tafel op iedere gewenste hoogte gezet worden en kan ook de grootste hond gemakkelijk omhoog gezet worden. Hieronder een aantal professionele trimtafels voor honden:

VidaXL professionele hydraulische trimtafel


 • + Sterkst verkrijgbare soort
 • + Extra zwaar belastbaar
 • + Elektrisch verstelbaar
 • – Niet inklapbaar en daardoor minder geschikt voor sporadisch gebruik

Ben je op zoek naar een trimtafel met maximaal gebruiksgemak en draagvermogen voor alle soorten honden? Dan is deze hydraulische trimtafel van VidaXL een goede keuze.

Deze tafels zijn extra geschikt voor intensief gebruik. De tafel is in hoogte verstelbaar zodat grote honden zelf kunnen opstappen. Daarnaast zorgt de instelbare hoogte ervoor dat alle formaten honden gemakkelijk kunnen worden getrimd.


Waarop letten bij aanschaf

Niet iedere trimtafel is even geschikt voor iedereen. Er zijn een aantal punten waar je goed op moet letten bij de aanschaf:

Werkhoogte

Kies voor een trimtafel waar je zelf gemakkelijk aan kunt staan. Je wilt natuurlijk niet alsnog moeten bukken om je werk goed te kunnen doen. Aan de andere kant is een te hoge tafel ook weer niet fijn. Gelukkig zijn de meeste tafels precies afgestemd op de ideale werkhoogte voor de gemiddelde mens.

Ander ding om te realiseren is dat de hond wel op de tafel moet. Je zult het dier erop moeten tillen of het zal er zelf op moeten springen. Dat laatste kan nog wel eens en uitdaging zijn. Trim je regelmatig of kun je je hond niet zo gemakkelijk tot op werkhoogte tillen? Dan is een hydraulisch verstelbare trimtafel een goede optie. Het kost wat meer, maar levert je uiteindelijk veel plezier op. Professionals hebben vrijwel altijd een dergelijke trimtafel. Een hydraulisch verstelbare trimtafel heeft als voordeel dat deze verstelbaar is tot verschillende hoogtes. Wanneer je begint zet je hem zo laag mogelijk. De hond kan er dan gemakkelijk op lopen. Vervolgens laat je het omhoog komen tot de gewenste werkhoogte en kun je aan de slag. Makkelijk voor mens en dier!

Draaggewicht

Een tweede, net zo belangrijk, aspect is het draagvermogen van de tafel. Heb je een kleine hond, dan is het minder belangrijk hier goed op te letten. Het dier kan dan immers op iedere tafel wel terecht. Vooral voor eigenaren van grote hondenrassen kan het draagvermogen een belangrijk punt zijn. Niet iedere tafel is even stevig gebouwd. Kies daarom altijd voor een exemplaar dat het gewicht van je hond makkelijk aan kan. Je weet dan dat je een stabiele, stevige tafel hebt waar je met gemak aan kunt werken.

Aanlijn opties

De meeste trimtafels bieden de mogelijkheid de hond vast te zetten. De aanlijnopties verschillen echter wel vaak. Een enkele aanlijnband heeft vrijwel iedere tafel wel. Er zit dan een beugel met een touw eraan waaraan een halsbandje zit voor het dier. Hierdoor staat de kop in een vaste houding. Zo kun jij ongestoord je werk doen. Sommige tafels bieden meerdere aanlijnopties. Dit kan handig zijn voor de wat onrustigere of wat beweeglijkere honden. Ook hierbij zijn de afmetingen van het hondenras weer van belang. Over het algemeen zullen de riemen voor grotere honden natuurlijk ook wat groter en steviger zijn.

Prijs

Natuurlijk is het als laatst ook belangrijk te kijken naar de kosten voor een trimtafel. Gelukkig vallen die relatief gezien in de meeste gevallen best mee. Voor minder dan honderd euro heb je vaak al een prima exemplaar. Een (hydraulisch) verstelbare variant kost natuurlijk wel wat extra. Voor een professionele trimsalon of als je regelmatig trimt is die investering wel echt waard. En als je daartegenover zet dat je jezelf de bezoekjes aan de trimsalon bespaart, dan heb je de trimtafel al snel terugverdiend!