Waterblazers voor honden

Een waterblazer is ideaal voor de verzorging van de vacht van je hond. In mum van tijd heb je de vacht schoon en droog. Door middel van een krachtige luchtstroom blaas je vuil, stof en vocht met gemak uit de vacht.

Best beoordeeld

ComfyWise waterblazer

Veel gekozen waterblazer met 5-sterren beoordeling van 100+ kopes

Onze keuze

GridByt waterblazer

Fijne waterblazer in leuke kleuren.

Beste koop

Super Paw-R

Absolute topper met twee motoren en veel mogelijkheden.

Waterblazers zijn er in vele soorten en maten, voor thuisgebruik en hobby-trimmers tot apparaten voor professionele hondentrimsalons. Op deze pagina een overzicht van de meest gebruikte waterblazers voor honden.


Wat is een waterblazer? | Goede waterblazer | Stille waterblazer | Professionele waterblazers | Gebruik


Wat is een waterblazer?

Een waterblazer is eigenlijk het omgekeerde van een stofzuiger. In plaats van lucht te zuigen, blaast een waterblazer de lucht uit. Deze luchtstroom kan gebruikt worden om de vacht van een hond schoon en droog te blazen. Vaak is de temperatuur van de uitgeblazen lucht instelbaar waardoor de waterblazer ook als een veilig alternatief voor de föhn gebruikt kan worden. Het is vooral handig voor honden met een dikke vacht of lang haar, die anders lang nat blijven en kunnen gaan stinken.

Goede waterblazer

Een goede waterblazer heeft een aantal eigenschappen:

 • Instelbare luchtsnelheid
 • Temperatuur regelbaar
 • Voldoende kracht
 • Geluidsniveau
 • Meegeleverde accessoires
 • Prijsklasse

GridByt waterblazer

Een van de meest verkochte waterblazers, leverbaar in verschillende kleuren.

 • Vele kleuren leverbaar
 • Populaire waterblazer
 • Regelbare temperatuur van 30-70 graden
 • Traploos instelbare blaaskracht
 • Gratis verzending en retour

✓ Instelbare luchtsnelheid

Bij de meeste waterblazers is de sterkte van de luchtstroom in te stellen. Zo kunnen de apparaten gebruikt worden voor het hele lichaam van het dier: meer blaaskracht voor de romp en minder blaaskracht voor de gevoeligere delen rondom gezicht. Daarnaast is de regelbare luchtsnelheid handig voor verschillende vacht-types. Ruwe en langere vachten zijn gebaat bij een wat hogere snelheid dan kortharige en dunne vachten.

✓ Regelbare temperatuur

Afhankelijk van het gebruiksdoel is ook de temperatuur van de uitgeblazen lucht vaak in te stellen. Dit kan handig zijn wanneer je bijvoorbeeld de vacht wilt drogen of juist alleen wilt schoonblazen. Niet iedere waterblazer heeft de mogelijkheid verwarmde lucht uit te blazen.

✓ Voldoende kracht

Zeker voor grote honden met een dikke vacht is voldoende kracht wel zo fijn. Een waterblazer met voldoende vermogen is dan ook een must voor de veeleisende of intensieve gebruiker. Hoe krachtiger de waterblazer, hoe sneller je hond droog is.

✓ Geluidsniveau

Sommige waterblazers maken veel lawaai, wat stressvol kan zijn voor je hond. Kies een waterblazer die niet te veel lawaai maakt. Uiteraard zal er altijd wat geluid bij het blazen komen kijken, maar een wat stiller exemplaar kan voor je hond een stuk prettiger zijn.

✓ Meegeleverde accessoires

Sommige waterblazers worden geleverd met accessoires, zoals verschillende mondstukken of een slang. Kies een waterblazer met de accessoires die je nodig hebt.

✓ Prijs

Waterblazers zijn er in verschillende prijsklassen. Wanneer je af en toe eens je hond droog wilt blazen is een voordeliger exemplaar vaak prima. Een professionele waterblazer met verschillende standen en opzetstukken is in dat geval misschien een beetje overkill. Maar wanneer je dagelijks (misschien wel professioneel) gebruik maakt van het apparaat, kun je misschien beter wat meer uitgeven. Een wat hogere prijs, maar snellere werking of extra gebruiksgemak betalen zich in dat geval dubbel en dwars terug.

Stille waterblazers

Een waterblazer si nooit volledig geruisloos, dit is simpelweg niet mogelijk. Het geluid dat het apparaat produceert is het best te vergelijken met dat van een stofzuiger. Er zit een motor in die lucht verplaatst, alleen in vergelijking met een stofzuiger in tegenovergestelde richting. Deze motor maakt nu eenmaal wat geluid. Afhankelijk van de blaaskracht zal dit geluid ook verschillen. Op de laagste stand zal minder geluid hoorbaar zijn dan bij maximale blaaskracht.

Gelukkig zijn er verschillende waterblazers die door gebruikers als “stil” of “geruisloos” beoordeeld worden. Hieronder een voorbeeld van een stillere waterblazer:

ComfyWise waterblazer

Populaire en complete waterblazer met meerdere opzetstukken voor de verschillende vacht-types en alle delen van het hondenlichaam.

Met een stand waarop maximaal 60dB aan geluid geproduceerd wordt is het een stille waterblazer.

Professionele waterblazer

Bij iedere trimsalon zul je een waterblazer terugzien, het is een onmisbare tool voor iedere groomer. Professionele gebruikers stellen vaak hoge eisen aan het product. De machine moet een hele dag intensief gebruikt kunnen worden, voldoende kracht bieden voor iedere soort vacht en daarnaast voorzien zijn van voldoende opzetstukken.

Vaak zijn professionele waterblazers voorzien van extra krachtige motoren en een duurzamere behuizing. Filters zijn gemakkelijk te verwisselen en het geluid is prettiger om langer aan te horen. Voor de intensieve thuisgebruiker zijn dit absoluut ook grote voordelen, daarom hieronder een voorbeeld van veelgebruikte waterblazers bij trimsalons:

Tools-2-groom Super Paw-R

Een krachtige waterblazer geschikt voor intensief gebruik. Met dubbele motor extra efficiënt en met de meegeleverde hulpstukken ideaal voor alle soorten honden.

 • Dubbele motor
 • 3 temperatuurstanden
 • tot 3 meter uitrekbare flexibele luchtslang

Shernbao Hurricane

Een van de krachtigste waterblazers op de markt. Voorzien van uitrekbare slang (max. 2,7m) en geleverd met 3 opzetstukken.

 • Extra krachtig
 • 3 opzetstukken meegeleverd
 • tot 2,7 meter uitrekbare flexibele luchtslang

Gebruik van een waterblazer

Een waterblazer is relatief makkelijk te gebruiken, al is het belangrijk een aantal dingen in gedachten te houden. Hieronder een aantal gebruikstips:

 • Dicht op de vacht
  Gebruik de waterblazer dicht op de vacht. Dit verkleint de kans dat er klitten ontstaan.
 • Korte, rustige bewegingen
  Ga niet wild heen en weer bewegen langs de vacht, maar werk met korte, rustige bewegingen.
 • Met haargroei richting mee
  Werk met de haargroei richting mee. Dit verkleint wederom de kans op klitten.

Hond laten wennen

Het geluid en de blazende lucht kunnen spannend zijn voor je hond, zeker wanneer hij niet bekend is met het apparaat. Laat je hond daarom rustig wennen aan de waterblazer. Eerst wanneer het apparaat uit staat, dan aan op de laagste stand en vervolgens richt je de luchtstroom naar het dier. Beloon hem als hij rustig blijft. Ook wanneer je daadwerkelijk aan de slag gaat met het verzorgen van de vacht beloon je je hond regelmatig. Op deze manier wordt het gebruik van de waterblazer niet vervelend en eerder een groot feest!